Zaman: Eylül 5th, 2010, 12:03 am

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Kuran'a Getirilen Savunma Refleksleri
MesajGönderilme zamanı: Mart 28th, 2010, 7:25 pm 
Kullanıcı avatarı

Bu başlığı açmaktaki amacım, Kuran'ın ya da genel olarak İslam'ın çeşitli tezlerle savunulmaya, bir nevi neo-islam yaratılmaya çalışılması. Esas olarak Yaşar Nuri gibilerinin etkisinde kalan insanların oluşturdukları bu savunma reflekslerine karşı ortak dil geliştirelim.

Ben bir örnekle başlayayım.

Bir görüşe göre...

Kuran değiştirilmiştir. İçerisindeki mantıksızlık, tutarsızlık ve çağdışılık buradan kaynaklanmaktadır. Ama Hz. Muhammed peygamberdi ve Kuran'ı insanlara tebliğ etti.

Buyrun :)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Re: Kuran'a Getirilen Savunma Refleksleri
MesajGönderilme zamanı: Mart 28th, 2010, 8:25 pm 
Kullanıcı avatarı

Bu Kuran'ın tek harekesi bile değişmeden bugüne gelmiştir, muhabbeti oldum olası anlamadığım bir muhabbettir benim zaten...

Değişse ne olur değişmese ne olur, bir ayeti aynı şekilde anlayan iki uzmana rastalamadıktan sonra?

Yani, baştan, yazılışı ikili birli...

Misal: Annem müslüman ve ona ayetlerin açıklamasını okuyunca "olmaz öyle saçma şey" diyor... E burada yazıyor işte, Kuran kabulünse, bu ifadeleri de kabul edeceksin diyorum ama O: Olmaz öyle saçma şey, yanlış tefsirdir o, diye kestirip atıyor...

Azıcık zorluyorum, değişik tefsirlere bakıyoruz ama o yine: Bunların hepsi yanlış, hiç Allah böyle saçma şey der mi, diyerek, kendi oluşturduğu dünyada mutlu mesut yaşıyor... :)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 28th, 2010, 9:13 pm 
Kullanıcı avatarı

Tabi bunu doğrudan meallere bağlayanlar da var. Aslında zaten ilk meallere bağlıyorlar, yetmezse Kuran'ın değiştirlebilmiş olma ihtimaline doğru kayıyorlar.

Bu anlayışa karşı en ikna edici söylem ne acaba?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 28th, 2010, 9:56 pm 
Kullanıcı avatarı

Bu refleksleri kırmanın en iyi yolu Türkçe olarak insanlara Kuranı okutmak olsa gerek. Bu nedenle ben mevcut aydınlanma da en iyi hamlenin ibadetin Türkçe yapılması hususunda insanları bilinçlendirmeliyiz. Türkçe okuyup anladıkça bir çok aklı başında adam bu refleksleri kendiliğinden sonlandıracaktır.

Saygılar.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 29th, 2010, 12:27 am 
Kullanıcı avatarı

Özne yazdı:
Bu refleksleri kırmanın en iyi yolu Türkçe olarak insanlara Kuranı okutmak olsa gerek. Bu nedenle ben mevcut aydınlanma da en iyi hamlenin ibadetin Türkçe yapılması hususunda insanları bilinçlendirmeliyiz. Türkçe okuyup anladıkça bir çok aklı başında adam bu refleksleri kendiliğinden sonlandıracaktır.

Saygılar.

Bu bende de başarılı olmuştu.
Lise çağlarında ilk olarak bir Türkçe Kuran elime geçmişti. Zaten "ailenin delisiydim", o günlerde ailem için artık "gavur" da olmuştum. "Gavur" olmuştum, çünkü ateist terimi o zamanlar bizim köyde duyulmuş bir kelime değildi. Bu olay galu bela kadar uzun bir süre önceydi.
10 yıldan fazla bir süre önce bazı okullardaki türk talebelerinin meslek edinimi konularıyla ilgilendiğim olmuştu. Bir gün bana hediye olarak Harun Yahya'nın kitabunı ve CDsini verdiler. O gün bu gündür Harun Yahya ile dalga geçmek, onun yazılarıyla alay etmek özel zevklerim arasına girdi. Ben de o gençlere elimdeki Türkçe Kuranı hediye ettim. Ve bir kaç sefer Türkiyede tatile gittiğimde hediyelik Türkçe Kuran alıp geldiğim olmuştu. İşe yaradığını da söyleyebilirim. :D

Sevgiler

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 29th, 2010, 12:36 am 
Kullanıcı avatarı

DreiMalAli yazdı:
Özne yazdı:

Saygılar.

Bu bende de başarılı olmuştu.
Lise çağlarında ilk olarak bir Türkçe Kuran elime geçmişti. Zaten "ailenin delisiydim", o günlerde ailem için artık "gavur" da olmuştum. "Gavur" olmuştum, çünkü ateist terimi o zamanlar bizim köyde duyulmuş bir kelime değildi. Bu olay galu bela kadar uzun bir süre önceydi.
10 yıldan fazla bir süre önce bazı okullardaki türk talebelerinin meslek edinimi konularıyla ilgilendiğim olmuştu. Bir gün bana hediye olarak Harun Yahya'nın kitabunı ve CDsini verdiler. O gün bu gündür Harun Yahya ile dalga geçmek, onun yazılarıyla alay etmek özel zevklerim arasına girdi. Ben de o gençlere elimdeki Türkçe Kuranı hediye ettim. Ve bir kaç sefer Türkiyede tatile gittiğimde hediyelik Türkçe Kuran alıp geldiğim olmuştu. İşe yaradığını da söyleyebilirim. :D

Sevgiler

Doğrudur bende kendimden yola çıkarak zaten bu öneride bulundum. İlkokul 4 yada 5 'e giderken din kültürü kitabında surelerin Türkçelerini görünce adamların hergün 5 kere okudukları bunlar mıymış? Hem bunları niye 5 kere okuyoruz ki çok saçmaymış bunlardaki içerikler... Günde 5 kere papaan gibi söylemek çok anlamsız diye düşünmüştüm. O günlerde yaşım 11-12'ydi. Demek o yaşta bile biri bunları düşünüyorsa yetişkinlerden de mutlaka aynı şekilde düşünenler olacaktır.

Saygılar.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 29th, 2010, 10:27 pm 
Kullanıcı avatarı

Ulemalar, imamlar, ilahiyatçılar...

...tamamı şeyh-ül islamcılık şehveti ile yanıp tutuşurken...

..."Bu okuduğunuz Türkçe Kuran orjinali ile birebir aynıdır" demezken;

Burada patinaj yapar oturursunuz.

Eşşoğlueşşeklik parayla pulla mı?

Sokaktan topla.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 30th, 2010, 5:50 am 
Kullanıcı avatarı

hubbez yazdı:
Ulemalar, imamlar, ilahiyatçılar...

...tamamı şeyh-ül islamcılık şehveti ile yanıp tutuşurken...

..."Bu okuduğunuz Türkçe Kuran orjinali ile birebir aynıdır" demezken;

Burada patinaj yapar oturursunuz.

Eşşoğlueşşeklik parayla pulla mı?

Sokaktan topla.

Ne olursa olsun mücadele etmeye devam etmemiz gerekiyor. Hiç bir şey boşuna çaba olarak nitelendirilmemeli. Geçmişte, bugünde bizim gibi düşenen insanların mücadelesiyle sorgulayan, aydınlanan insanları hatırlayın ve azimle doğruları insanlara büyük bir kararlılıkla anlatalım. Vazgeçmek veya umutsuzluk bizim gibi aydınlık insanlara hiç yakışmaz. Açın Türkiye'nin önünü :lol:

Saygılar.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 31st, 2010, 12:38 am 
Kullanıcı avatarı

Saygıdeğer arkadaşlar benim bir tanıdığım Kuran-ı Kerim'in türkçesini okudu ancak adam hala inanıyor ya ancak ben onu anlayabilmiş değilim.
Melek var mı diyorum. Kuran'da öyle bişey yazmıyor dedi. Bir diğeri ise aslında onlar doğa yasalarına temsil ediyor dedi.
Aynı kişiye, adem ve havva varsa çocukları akraba evliliği yapmışlar, o zaman akraba evliliği yasak değil de şimdi mi yasak dediğim de ise bana adem ve havva Kuran'da yok herşey ilme uygun şekilde anlatılır dedi.
Bir diğer durum ise bu dindar dediğimiz kişilerde bir çok eşliliğe merak konusu hakim. Yani ecstatikler, fahişelere ve sekse acaip bir ilgileri var, bir diğer deyişle zamparalığa.

Bence daha güzel bir ve de üretken bir eğitim sistemiyle sorun çözülebilir. En başta mantıklı doğa yasalarıyla düşünmeyi öğretmeliyiz ve tabi dürüst olmayı ondan sonra Kuran-ı vermeliyiz. O zaman baya güleceklerdir.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 31st, 2010, 9:26 am 
Kullanıcı avatarı

Hubbez doğru söylüyor...

Önce eğitelim sonra Kuran'ı verelim... Türkçesini okutalım... Bunların hiç biri çözüm değil... Çünkü din:

Temelinde insanın korku ve endişelerine hükmeder... Ölüm sonrası için "vaat" eder...

"Toplumsal bir varlık olan insan"dan bu korkuyu, endişeyi yok etmeniz mümkün mü?

İnsanın psikolojisi, hangi olayda ne ortaya koyacak kişisel olarak bilemezsiniz ki...

Dinleri ve kutsal kitapları yok etmek bir ütopya çünkü ona inanan insanı büyük bir kalabalık içinde çırılçıplak bırakacağınız hissine kapılır insanlar.

Tüm savunma ve hayata tutunma noktalarını elinden alamazsınız bir insanın, bu doğru da olmaz...

Dinin toplumsal hayata olumsuz etkisi üzerinde durulmalıdır...

Bence çelişkili durumları ortaya serip, dinin niçin kişisel kalması gerektiği açıklansa ve bir çok dindarın, toplumsal hayat içinde dini görmek istememesi sağlansa, sorun çözülür...

En çok bunu yapabiliriz çevremizdeki insanlara, ben böyle düşünüyorum...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: