Zaman: Eylül 9th, 2010, 8:34 am

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Kuran'a Getirilen Savunma Refleksleri
MesajGönderilme zamanı: Mart 31st, 2010, 11:59 am 
Kullanıcı avatarı

Esrona katılıyorum.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 31st, 2010, 5:24 pm 
Kullanıcı avatarı

Kuranı okuyup (arapça) anlamayan kişi sayısı çok. Üstelik hiç okumayan kişi sayısı sadece Türkiye'de milyonlarca... Hepsinin de cinsel sapkınlıkları, çok eşliliği istediğini düşünmek yada hepsinin de insanlıktan hiç payını almamış olduğunu düşünmek ön yargı olur.

Öncelikle iman eden her birey bunu hayatında da uygulamak, uygulatmak durumunda. (İslam için) Kendi dininden olmayanlar iç içe yaşamamak, dost olmamak gibi emirler var kutsallarında. Dinden bizim gibi kişilerin etkilenmemesi mümkün değil. Çünkü tüm düzenin dinlerine uygun şekilde olmasını istiyorlar. Siz bakmayın ülkemizdeki kimlik müslümanlarına...

Dinin ne olduğunu tarikatlar değilde bizim gibi insanlar anlatmalı ve ortaya koymalı ki gerçekler gün yüzüne çıksın. O nedenle hayattan dini çıkarmanın tek yolu dinleri tarihe gömmektir. Hem din olsun hem diğer insanları etkilemesin gibi bir şey söz konusu olamaz.

Saygılar.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mart 31st, 2010, 9:26 pm 
Kullanıcı avatarı

Özne,

Konuya gerçekçi yaklaşmaya çalışıyorum ben...

Evet harikulade bir dünya olurdu dinleri tarihe gömmek ama bu mümkün değil, mümkün olsa ne olacak, insanlar bunun yerine farklı kutsallar bulacak...

Neden anlamak istemiyorsun, inanmak, bir kutsala sığınmak, insanoğlunun korku ve endişeleri için bir sığınak...

Basitçe ortaya çıkıp, hayatı ve dünyayı kendi algılama biçimimize göre kimseye dayatamayız...

Avrupa'da çok yaşlı ve bakıma muhtaç insanların bir hastalığı çıktığında tedaviyi reddederek bir nevi kendini ölüme mahkûm etmesi söz konusu ve öğrendiğime göre, bu hastalara sadece ağrı kesici verebiliyorlar ve bir de panik atağa karşı bir ilâç çünkü insanların hemen hepsine yakını ölüm korkusu taşırmış ve bu onlarda panik atağa sebep oluyormuş...

Çok nadir insan ölüm korkusundan muaf...

Şimdi bir insan düşün, bir inanaca bağlı olarak kendini rahatlatıyor ve mutlu oluyor... Bunun kime ne zararı var ki?

İnan bu yanlış bir şey...

Bir insan düşün 50-60-70 yıl müslüman yaşamış ve gerçekten de dinin iyi yönlerini uygulamış, Kuran incelememiş ama iyi insan olarak ve iyi şeyler yaşamış...

Hakkı yenmiş Allah'a havale etmiş... Kendine haksızlık edenlerin öte dünyada cezalandırılacağına inanmış...

Ve sen bu insana bütün inandıklarının aslında "olmadığını" ispatladın...

Bu insanın tüm hayatını sıfırlamaktan, boşa yaşadığını ispatlamaktan başka ne işe yarar?

Kaç kişi bunu kaldırabilir?

Kaç kişi yaşadığı tüm bir hayatın bomboş olduğunu görüp de buna dayanabilir?

Kaldı ki, belki azımsanmayacak oranda insanı da kötülükten ala koyan dindir...

Bu dünyada doğum öncesi ve ölüm sonrası bilinmezlik olduğu sürece, bir inanca bağlı yaşama da var olacaktır, bu gerçeği kabullenmek gerekir önce...

Tüm düzen, nasıl olması gerektiğine dair tüm zihin çalışmaları, bu gerçeği kabul ettikten sonra yapılmalıdır...

Korkmayın, korkacak bir şey yok demeyle korkuyu yok edebilseydik insanlarda keşke ama bu mümkün değil...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 1st, 2010, 4:14 am 
Kullanıcı avatarı

Esron;

Müslümanlar tarih boyunca yaşadıkları toplumda kendi kurallarını dayatmışlardır. Osmanlı'da da bunun örnekleri mevcut. Cumhuriyet dönemiyle bir nebze açılan zihinler son 10 yıldır epey geriledi. Ayrıca niye doğruyu göstermek varken yalanlara göz yumalım. Cennet vaadiyle işlenmiyor mu o cinayetler, bombalar... O senin zararsız gördüğün her ılımlı aslında potansiyel gericidir. Altyapısı var çünkü... İstendiği şekilde yönlendirilirse iş işten geçer bugünkü halimizi bile çok ararız... Bu ılımlı kesmin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatan bir video vardı. Müsade et o videoyu bulayım sonra konuya devam edelim.

Saygılar.

En son Özne tarafından Nisan 1st, 2010, 4:55 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 1st, 2010, 4:54 am 
Kullanıcı avatarı

ılımlı dindarlar ve İslami köktencilerin değerlendirildiği Sam Harris'in kitap tanıtımdan;

Parça 1: http://www.youtube.com/watch?v=DQrdr_SOhjk

Parça 2:
http://www.youtube.com/watch?v=53IG_0ymdoc

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 1st, 2010, 8:23 am 
Kullanıcı avatarı

İstihare yapma tavsiyesi

Bayan okurum D.Ö., yedi yıl önce kiminle evleneceğini görmek üzere rüyaya yattığını, Hz. Peygamber’in yanında bir gençle gelip kendisine üç defa “Bununla evleneceksin” dediğini ifade ediyor. Nişanlısının rüyasında gördüğü gence benzemediğini, bu yüzden karar veremediğini belirten okurum bu konudaki yorumumu istiyor.

Cevabım şudur:

Her zaman vurguladığım üzere ben rüya yorumcusu değilim. Öyle bir yeteneğim yok. Gördüğünüz zat, gerçekten Peygamber’in kitaplarda yazılan vasıflarına uyuyorsa Peygamberimiz olabilir. Yoksa pekâlâ herhangi bir ruhsal varlık da size öyle görünebilir.

Ayrıca gördüğünüz Peygamberimizin kendisi ise yanında bulunan ve size “Bununla evleneceksin” dediği kişi kimdi acaba? Anladığım kadarıyla siz, nişanlınıza ilgi duymuyorsunuz. Sorunlarınız da bundan kaynaklanıyor olabilir.

Gerçeği Allah bilir. Ben size sünnet olan istihare yapmayı tavsiye ederim. Bunun için 2 rekât namaz kılınır ve istihare duası okunur. Allah’tan istediğiniz şeyi kalbinize ilham etmesini dilersiniz. Kalbinize doğan ağırlıklı düşünce ne ise ona göre hareket edilir. Ancak bu işlem yedi kez yapılır ki bir yanılma olmasın. Allah hakkınızda hayırlısını versin.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay ... d=4&wid=31

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 1st, 2010, 9:21 am 
Kullanıcı avatarı

Buyrun okuyun yukarida ki alintiyi.
.
Dikkatimi ceken cümlelerin altina cizgi koydum ve son paragrafi bold haline getirdim.

* * *

Bu konuda radikal düsüncelere sahibim.

Sartlar herkes icin esit olana kadar!

Sartlar esit olduktan sonra...insanlarin neye ve neden inandigi beni zerre kadar ilgilendirmez.

Nedir bu sartlar?

Kisaca...Laik ve demokratik hukuk cumhuriyetinin...olmazsa olmazlaridir!

Yukarida ki iletiyi ve yayimlandigi gazeteyi detayli bir sekilde inceleyerek cok iyi düsünmenizi rica ediyorum.

Diger gazeteler ve görsel basinda ayni sekilde...hatta daha cok ic ice girmis olanlari var!!!

Lüks yasanti ve cikarlari ugruna olmazsa olmazlari konusmaya cesaret edemiyen korkaklarin AYDIN olarak kabul edildigi bu sekilde baska bir Laik ülke daha yok!!!

Konusmaya cesaret edemiyen korkanlar cekinenler olabilir fakat çanak yalamak icin birbirleri ile yarismalarini görmek...

...mide bulandiriyor!

Sizler dini sadece dinciler mi kullaniyor saniyorsunuz?

Güldürmeyin beni.

Kuran... sacma ve birbirleri ile celiskili ayetlerle daha önceleri ugrasiyordum...

Cok fazla konusarak nefes tüketmenin pek bir ise yaramadigini...allahi test etmenin daha kolay oldugunu anladim.

Isi kökünden halledeceksiniz. :)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 1st, 2010, 11:26 am 
Kullanıcı avatarı

Olmayacak bir dua edip amin diyor ve herkesin de demesini istiyorsunuz...

Ben dinsizim. Bir dinsiz olarak da, ağır bedeller ödedim...

Toplumu tanıyorum ve "din" en az nasıl zararlı hale getirilebilir konusuna yoğunlaşılmalı diyorum... Din toplum yaşantısındaki kıstas olmaktan çıkarılmalı, diyorum...

Dinleri yok falan edemezsiniz... Etseniz bile yerine derhal benzeri konur, diyorum...

Müslümanların hali bu da, hristiyan ya da yahudiler pek mi masum?

Dünyaya bir bakın...

Siz bir insanda oluşmuş bir inanç sisteminin, ha deyince yok olacağını sahiden düşünüyor musunuz?

E buyrun düşünün, hayaller kurun, neyin nasıl olması gerektiğine dair ahkâm kesin, dine düşmanlığınızı kusun... "Değişen" bir şey olmadıktan sonra, bunun kime ne faydası var?

Ben delirmiyor muyum, etrafımdaki çoğu insanın bomboş şeylere takılıp hayatını heba etmesini izlerken?

Tartışmıyor muyum onları azıcık düşündürebilmek için?

Çok yaptım...

Ama 68 yaşındaki annemle tartışırken, mantığın "işte gerçek bu" dedirteceği her noktayı önüne koyarken, onun çaresiz bir şekilde, dudakları titreyerek ve gözleri dolarak:

"Ben kime ne yapıyorum, sessizce duamı ediyorum, hırsız mıyım, soysuz muyum, kime ne zararım var, işimi en dürüst şekilde yaptım, Atatürk ülkesinde Atatürk'e yakışan bir şekilde geçti ömrüm, neden namazıma lâf ediyorsun ben sessizce kılıyorum, senin kızdığın her kötülüğe ben de kızıyorum, yaşantımızın ne farkı var? Ben böyle "rahat" ediyorum..."

Şeklinde bir savunmaya geçince, müthiş bir acımasızlık içinde olduğumu fark ettim...

Bunu insanlara yapmaya hakkımız var mı?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 1st, 2010, 3:08 pm 
Kullanıcı avatarı

esrona katılıyorum..

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 1st, 2010, 5:56 pm 
Kullanıcı avatarı

Bugün yaşadığım iki olayı anlatmak istiyorum.

Lokantaya gittim ve masaların yarısından fazlası dolu. Saat 13:00 civarı... Az sulu köfte bir pilav dedim. Köfteyi yarım porsiyon veremeyiz gibilerinden birşeyler mırıldandı yemeklerin başındaki kadın... ortamdaki seslerden ne dediğini pek anlamayadım ancak şaşırdım. Çünkü iki üç gün önce yarım porsiyon söyleyip yemiştim. Niye diye sordum gelen cevap şu;

Köfteyi yeni koyduk tezgaha ilk siz alacaksınız bereketi kaçmasın diye tam porsiyon veriyoruz diye bir cevap aldım. Bunu diyen 40-45 yaşlarında bir kadın. Hani o gün gelen ilk müşteri olsam neyse de bilmem kaçıncı müşteriyim halen siftahtan bahsediyor... Bu batıl inançlar dinlerin bize hediyesi işte. Hacı hocaların koca karıların üfürüklerinden biri sadece... Bunu kabul etmeseniz bile dine bağlı bir sayfa batıl inanç yazar çizerim...

Sonra nenemin yanına gittim. Hacca gitmiş duvarlarda artislik patinaj kıvamında arapça yazılı tabloları olan bir evi düşünün. Her iki cümlesinde inşallah maşallah, allah nasip edirse şudur budur diyen bildiğimiz yaşlı baş örtülü bir insan... Kullandığı kelimeler o kadar çok dini içerik taşıyorduki anlatamam... Şimdi dinin gerçeklerini anlatsam anlamaz... Muhtemel olarak da esronun annesi gibi cevaplar vericek adım gibi eminim... Benim nenemde esronun annesi gibi kimseye zararı olmayan, cumhuriyeti seven, sayan bir kişi. Bunun gibi bir çok akrabam var. Ancak bu gerçeği değiştirmez. Sizin hedefinize ulaşmanız için ihtmal %0 bile değil. Çünkü sıfır bir değerdir. İslam sizin düşündüklerinizin karşısında kocaman bir duvar örmüş durumda...

Şimdi siz ne sanıyorsunuz ben bir anda şip şak dinlerin yok olacağını mı düşünüyorum yada söylüyorum? Elbette hayır. Ancak yeni yetişen nesille nüfustaki çoğunluğu sağlayabiliriz. İlkokuldan başlayarak verilecek evrim teorisi gibi (seküler felsefeyi destekleyen konularla) çocuklarımızı, kardeşlerimizi aydınlığa çıkarabiliriz. Onlarda ilerde kendi çocuklarını aydınlığa çıkaraktarak bir adım daha ilerlemiş olurlar. Bakın nurculara nasıl örgütleniyorlar. Alıyorlar çocukken içten içe zehirliyorlar küçük yaştaki temiz beyinleri... Bende diyorumki arkadaş şu dincilerin yaptığını biz yapalım iki bilemedin üç nesil sonra büyük ölçüde ilerleme kaydederiz.

Zaten belli bir yaşı geçmiş kişilerin anlaması mümkün değil. Bu tıpkı kanser gibi bir hastalık. Erken teşhiste kurtulabilir ama ilerleyen dönemde yaş geçtikce tedaviye yanıt vermezler.

Saygılar.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: