Zaman: Eylül 7th, 2010, 4:24 am

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Kuranı Bir Kadın Yazmış Olsaydı
MesajGönderilme zamanı: Nisan 18th, 2010, 12:55 am 
Kullanıcı avatarı

pante yazdı:
Pusi, surelerin hepsi güzel ama benim favorim "Yandım anam" suresi. :)
Eline sağlık.

Teşekkür ederim Pante. :)

İlk önce kadınları hakir ve bir köle gibi gören ayetlerde ki metinlerin sadece kadınlar ile erkeklerin yerini değiştirmekle bu işe başladım ve bana komik gelen ayetlere erkekler çok kızmaya başladılar.Halbuki metinleri hiç bozmuyordum.
O zaman kuran ayetlerini hem günümüze uyarlama hemde digeri ile birlikte harmanlama fikri kafamda doğdu ve böyle devam etmekte.

Allah çok değişmiş artık eskisi gibi değil. :)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 18th, 2010, 12:59 am 
Kullanıcı avatarı

Patlıcan suresi

1- Tüh, patlıcana ve çekirdeklerine andolsun.

2- Sen Rabbinin nimetiyle Leyla değilsin.

3-Kuşkusuz senin içinde tükenmez bir kalem var.

4-sen elbette cüce bir ahlak üzeresin.

5-Sende göreceksin, onlarda görürmü bilemem.

6-Hanginizde imiş istepne ve kriko.

7- Dogrusu Rabbin sapan yapmayı en iyi bilendir.Kuşlara sapanla taş atmayı en iyi bilen odur.

8-O halde dondurma yalayanlara itaat etme.

9-Onlar istediler ki yumuşak olasın, iyi de ben kimseye yumuşak olsun demedim ki!

10-Sen bu yumuşaklara sakın boyun eğme.

11-Dik dur.

12-Olmadi dik dur dedik.

13-Aferin böyle güzel oldu.

14-Nerde kalmıştık?

15- Ha! Mallar var ya bu mallar!

16-Bunların sütleri kesilmek üzere, tez bunları çoğaltasın.

17-Yakında biz onları memelerinden mühürleyeceğiz.

18-Bu mallara ayetlerimiz okunduğunda, sütümüz bu kadar çıkıyor demişlerdi.

19-Biz onlar hela verdik ama gene çayırın, çimenin, yoncanın içine ettiler.Hani sabah olunca temizleyeceğiz demişlerdi.Temizlememişlerdi.

20-Birbirlerine melul melul bakarak geviş getiriyorlardi.

21-Fakat onlar uyurken yanlarına sessizce keneler geldi.

22-Bahçenin ışıkları birden yandı.

23-Derken Edisona seslendiler.

24-''Bu lambalar iyi yanmıyor'' dediler.

25-Hadi sevişecekseniz karanlık yerlere erkenden gidin diye.

26-Derken fırladılar, aralarında fısıldaşıyorlardı.

27-Sakın bu gün hiçbir yumuşak çayıra girip aranıza sokulmasın diyorlardı.

28-Yumuşakları engellemeye güçleri yetsede ayırımcılık yapmamak icin
erkenden gittiler.

29-Yok biz daha çay içip su böreği yiyeceğiz dediler.

30-İçlerinde en makul olanı şöyle dedi: Ben size Rabbinizden kol böreği istemenizi dememişmiydim?

31-Çok doğru biz rabbimizden kol böreği isteyelim dediler.

32-Ardından suçu birbirlerine yüklemeye başladılar.

33-Yazıklar olsun bize bir börek istemeyi bilemedik dediler.

34-Olaki Rabbimiz bize kıymalı kol böreği verir, peynirlisinden bıktık dediler.Biz Rabbimize yönelir ondan su böreği umarız.

35-İşte azap böyledir.Elbette sade börek yemek daha büyük bir azaptır.Fakat bilselerdi.

36-Kuşkusuz börek sevenler için Rableri katlarında çeşit çeşit börekler vardır.

37-Öyle ya açlıktan börek çalanları suçlular gibi tutarmıyız biz.

38-Neyiniz var, ne sızlanıp duruyorsunuz, vereceğiz dedik ya.

39-Yoksa size ait bir yemek kitabı varda oradan mı börek çeşitlerini mi okuyorsunuz?

40-O kitapta yemek takımıda hediye ediyorlar mı?

41-Yoksa bizim verdiğimiz yemek takımını beğenmiyorlar mı? Bilmezler mi bizim verdiklerimiz hiç kırılmazlar.

42-Sor bakalım onlara kırabilerler mi?

43-Yoksa ellerinde çekiçleri balyozları mı var?

44-Nah kırarlar onlar.Bilmezlermi ki güçleri yetmez.

45-Demedim mi ben size!

46-Onlara mühlet veriyorum.Doğrusu benim tabaklarım sağlamdır.

47-Yoksa onlardan eski tabaklarını almak istiyorsun?

48-Yoksa bize dandik malmı kazıklıyacaklar?

49-Rabbinin hükmüne sabret, balık gibi hemen dalma. Hani o dalmıştıda ayağına deniz kestanesi batmıştı.

50-Rabbinden ilk yardım ekibi yetişmiş olsaydı, elbette ayağına diken batmayacaktı ve kan akmayacaktı.

51-Fakat Rabbi onu seçti ve ayağına dikenin batmasını istedi.

52-Rabbinin ne güzel kuludur ayağına deniz kestanesi batan kulu.

53-O kafirler bunları işittikleri zaman hepsi denize kestane aramaya koştular fakat bulamadılar.

54-Bende bulamıyorum bu kestaneleri, nereye koyduysam.

55-Halbu ki o alemler icin bir ögüttür.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 18th, 2010, 1:39 am 
Kullanıcı avatarı

Son derece yakından takipteyim vahiy olayınızı... :)))))))))))

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 18th, 2010, 1:42 am 
Kullanıcı avatarı

Yalnız Patlıcanda 54 ve 55 civarında sanırım size uyku bastırmış, ilgiyi kuramadım ben orada fazla koptum... :)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 18th, 2010, 11:44 am 
Kullanıcı avatarı

İnşallah fişmallah ayetlerin tamamlanması 23 yıl sürmez yoksa alimallah kutsal kitap bitmeden ben eşek cennetini boylarım :D

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 18th, 2010, 6:08 pm 
Kullanıcı avatarı

Cimcime

1- De ki!

2- Ne diyeyim?

3- Şöyle de; Bir takım cimcimelerin kuran dinleyip de şarkı söyledikleri bana vahyedildi. Şüphesiz biz, hayret verici bir kuran dinledik.

4- O kuran ciltlerimizi gerdiriyor, bizde ona hemen iman ettik. Rabbimizden artık cilt kremi istemiyeceğiz.

5- Doğrusu Rabbimizin şansı çok yüksektir.Lottoda her daim altıyı tutturur, kimseler ile paylaşmaz, kimseye vermez, nede kendisi yer.

6- Meger bizim beyinsiz muhlis Allah hakkında saçma şeyler söylüyormuş.

7- Doğrusu biz insanları ve cimcimeleri Allaha karşı asla yalan söylemez sanmışız.Kandırdınız beni, intikamım çok şiddetli, gürültülü ve korkunç olacak.

8- Günahkar erkekleri kargalara çevireceğim.Sesini dinleyinde ibret alın. Onlar sadece gak diyebilirler, guk diyemezler.Dogrusu düşünenler icin bunda ne büyük bir ders vardır.

9- Doğrusu insanlardan bazı erkekler, cimcimelere sığınırlardı şımarıklıklarını artırırlardı.

10- Doğrusu onlar sizin zannettiğiniz gibi zannetmişlerdi fakat zannederken ne zannnettiklerini anlayamamışlardı.Allah size pusiyi peygamber olarak gönderdi.

11- De ki: Ben size Allah tarafından gönderilmiş, müjdeler ile donatılmış hayırlı ve sülün gibi bir kadın peygamberim.

12- Öyle deme.

13- Nasıl diyeyim.

14- De ki: Ben size Allah tarafından yollanmış güvenilir bir peygamberim.

15- Peki.

16- Ben size Allah tarafından yollanmış güvenilir bir peygamberim.

17- Allah en doğrusunu bilir.Eğri bir şey kullanmaz.

18- Doğrusu bu cimcimeleri erkeklerin başına bela edeceğim.Kadınlarıda onlarin eşsiz hükümdarları yapacağım.

19- Cimcimeler dediler ki: Biz göğe dokunduk, paraşütümüz açılmadı kendimizi yerde bulduk.

20- De ki: Yedek paraşütlerini ve kasklarını almayı unutmasınlar. Fakat şimdi her kim dinleyecek olursa kendilerini bekliyen airbuslar var.

21- Doğrusu biz bilmiyoruz boeingmi iyidir airbusmu, yoksa Rableri onlara bir hıyarmı diledi?

22- Doğrusu bizden iyi olanlarda var, olmayanlarda var. Bizler ne cimcimeyiz hepimiz birbirimizi biliriz.

23- Doğrusu biz anladık ki Allah’tan krem istememize gerek yok.Kuran okumak ne iyi gelir ciltlere bilmezmisiniz?

24- Doğrusu biz bu erkekleri yarattık ama haklarının eksik verilmesini düşündük. Kim Rabbine inanırsa, ne hakkının eksik verilmesinden korkar, ne de kendisine Hakkı'nın kötülük etmesinden.

25- Ve sizlerden müslüman erkekler de var.Doğru yoldan sapanlarda var. Ne işleri var dağ yollarında patikalarda? İşte onlar doğru yolu arayanlardır.

26- Ama yoldan çıkan erkekler odun olmuşlardır.Bende bunları fırında kullanırım.Yapılacak bir sürü börek var.

27- Onlar gerçekten o yol üzere bodoslama gittiler. Halbuki dosdoğru levhaları takip ederek gitselerdi bol su ve rakı verirdik.

28- Ki onları onunla sınayalım.Kim kaç bardak içer, kim içtikçe kelebek gibi uçar? Rabbi ona yanında ekşi erikte verir.

29- Mahzenler kuşkusuz Allah'ındır. O halde Allah ile birlikte kimseye yalvarmayın. Verdiklerimiz yetmedi mi? Hepiniz kelebek gibi uçtunuz. Rabbiniz uyanıktır hiç uyumaz.

30- Allah ın kulu Hz. Pusi kalkmış O’na ( B’ana ) dua ederken nerdeyse cimcimeler etrafinda keçi gibi meleyeceklerdi.

31- De ki: Sakın melemeyin gelin birlikte Rabbimize dua edelim. Erkeklerin haklarını azaltalım.

32- De ki: Haberiniz olsun ben size ne bir zarar verebilirim, ne de bir yol gösterebilirim.Yol gösterici olarak gprs sistemi kullanırım.

33- De ki: Allahtan beni kimse kurtaramaz ve ben O’ndan ( B’enden) başka bir sığınacak bulamam.

34- Benim yapabilecegim, sadece Allah’tan size sms ile duyuru yapmak ve O’nun ( B’enim ) elçilik görevlerini yerine getirmektir.Artık kim Allah’a ve onun elçisine baş kaldırırsa, ona içinde ebedi kalacakları fırınlar vardır.

35- Kadınları gördükleri zaman, saygı ile eğilecekler ve kendi haklarının zayıf ve en az olduğunu bileceklerdir.

36- De ki: Ben bilmem nerelere gidem, erkeklerin kafasında nasıl tepinem? Rabbim onun icin uzun bir süre mi koyar?

37- O ( Ben ) bütün ayıları bilir. Fakat ayıların yaptıklarını kimseye açmaz. Hesap gününü bekler.O ne hesap günüdür o. Bilmezler ki hesaplar kat kat şişirilmiştir. Doğrusu çok hayırlı bir hesaptır bu.

38- De ki: O ( Ben ) seçtiği elçiye her derdini açar.Başka hiç kimse ile konuşmaz. Elçisini önünden, ardından, sağından, solundan, tepesinden, ayaklarından, saçlarından, kollarından, bacaklarından, gözetleyiciler salar.

39- Bilsin diye ki, onlar Rablerinin elçiliklerinde elçilik ile eğitilmişlerdir. Allah onları elçilik kuşakları ve bayrakları ile kuşatmış ve her şeyi bir bir sayarak teslim etmiştir.

40- Allah istediği her şeyi diyendir. Allah bilendir.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 18th, 2010, 7:58 pm 

sevgili pusi,
seni cesaretinden ve gelişmiş mizah duygundan dolayı çok kutluyor yazılarının devamını diliyorum

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 20th, 2010, 10:50 pm 
Kullanıcı avatarı

Zerde

1- Andolsun pilava zerdeye.

2- Ki sen zerde pilavı afiyetle yemektesin.

3- Ve andolsun çoluğuna, çocuğuna, torununa, tosununa.

4- Biz hepinize yetecek kadar pilav zerde verdik.

5- Aç gözlülük yapıp yetmez sandınız.

6- Ey insan sen kendini ne sanıyorsun? Benim eşit bir şekilde dağıttırdığımı görmezden mi geliyorsun?

7- Bir tabak yediğin halde gözün doymuyor ve başkalarının hakkını çalıyorsun.

8- Kendisini bir gören olmadı mı sanıyor?

9- Biz ona iki tabak vermedik mi?

10-Bir dil ve iki dudak?

11-Bir dirgen iki yaba, bir çatal ve beş kaşık?

12-Ona iki masa gösterdik.

13-Fakat o masaların örtüsünü beğenmedi.

14-Bizde ona sarp yokuşu gösterdik.

15-Bildin mi sen sarp yokuş nedir ve nerededir?

16-Dedi ki: Bilmem hic görmedim bu çölde öyle bir şey yok.

17-De ki: Buralarda sarp yokuş yoktur ama biz size elbet bir gün bir yerde göstereceğiz.

18-De ki: Bu sarp yokuşa siz beyinsizlerin akılları ermez vakti gelince öğretilenlerden olacaksınız.

19-Pilav zerde yiyenlerin arkalarında duran ve yalananlar bizden değildir dediler.

20-De ki: Onları ( erkekleri ) biz yarattık ama köle olarak. Onlara niye pilav zerde vermezler?

21-Kafirler dedi ki: Senin Rab'bin onları köle olarak yaratmadı mı? Ne karışır bizim işimize.

22-Biz kadınları yarattığı erkek kölelerin başlarına efendi olarak yaratmadı mı ki ki ki ki ki ?

23-De ki: Cahiliye devri bitmiştir.Şimdi en hayırlısı birer köle azat etmektir.

24-Ne hayırlı bir iştir o, erkek kölelerinden bir tane daha zevce yaparak kullananlara.

25-De ki: kölelere pilav zerde verilse çok iyi olur.

26-Böylelikle yalanmaları ve midelerin guruldamaları durur.

27-Yarattığım yetimlere,

28-Hiç bir şey nasip etmediğim yoksullara,

29-Merhamet edenlerden olun.

29-Amel olmamak için fazla pilav zerde yemeyen kullarım, benim ne hayırlı kullarımdır.

30-İşte bunlar amel olmayıp, sağ ellerine kolonyalı peçeteler verilenlerdir.

31-Ayetlerimizi tanımayanlar ise, onlardır işte çok yiyerek amel olanlar ve sol ellerine tuvalet kağıtları verilenler.

32-Onların üzerlerine tıpa bastırılıp, ateşe atılacaktır.

33-Rab'bin merhameti üzerine soru sorulmaz, sınav yapılmaz!

33-Rab'bin ne merhametlidir, ne merhametlidir.

34-Kim bilir?

35-Allah bilir.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 25th, 2010, 7:24 pm 
Kullanıcı avatarı

Hamur

1-Kıyamet saati yaklaştı, Hamur yarıldı.

2-Halbu ki sıcak su dökünce hemen yarılıyordu.

3-Yalanladılar, yarılmaz dediler. Halbu ki biz onlara iş yerleri fırınlar bulacaktık.

4-Andolsun ki onlara ne pis işler ( giydirecektik) bulacaktık.

5-Bunlar çok üstün iştir dedik fakat uyarılar fayda vermedi.

6-Erkeklere dayak atmak, işkence etmek neden kötü iş olsun ki dedik.

7-Sen bunlara ayna çevir ki yüzlerini görsünler.

8-Ben onları müthiş bir şeye çağırırım fakat gelmezler.

9-De ki: Onlar yaldızlı davetiyemi isterler.

10-Gözleri şişkin şişkin ( sarhoş ve bitkin )yataklarınden çıkarlar, sanki ayılan çekirgeler gibidirler.

11-O çağırana koşarak kafirler: Bu ne nefis bir gündür derler.

12-Şarap içeriz, kafaları çekeriz Allah’ı unuturuz dediler.

13-Daha sonra başka işler karıştırırız dediler.

14-Onlardan önce Nuriye’nin kavmide mezeleri yalanmıştı fakat biz boş yere yalanmayın başka yok dedik. Bize inanmadılar.Ve Nuriye’yi baloya gitmekten vazgeçirdiler.

11- Bunun üzerine Rab’bine ''ben son saniyede yenik düştüm bana yardım et'' dedi.

12-''Hakemi ayarlarsak ben yenik düşmem, bu işi ayarlayamazmısın'' dedi.

13-B’ende ''ne demek lafımı olur hemen ayarlarız'' dedim.

14-Biz de stadyumun kapılarını açtık, deliler gibi içeriye doğru koştular.

15-Stadyumun üzerine göklerden su fışkırttık, derken sular hakemin boyunu aştı ve cezasını buldu.

16-Nuriye’ye de aluminyumdan yapılmış süper lüks bir yat hediye ettik.

17-Nankörlük edenler ağızları beş karış açılmış hayran hayran bu yatı izliyorlardi.

18-Kafirler: ''Len amma yatmış bu, gözlerimizin önünde süzülüp gidiyor güvertede ki yavrulara bak'' Dediler.

19-B’ende Nuriye’ye ''yeteri kadar yakıt almayı unutma, bu gözler kem gözler'' dedim.

20-Bunu bir ibret olsun diye Nuriye’ye söyledim ki güvertedeki kadınları kaptırmasın.İbret alan yok mudur?

21-Benim azabım ve uyarılarım nasılmış görsünler.

22-Yatın lüks kamaralarını andolsun biz kuranı öğüt almak için çok kolaylaştırdık.Kadınlar canınız nasıl isterse öyle kullanabileseniz diye.Kafanıza göre takılasanız diye

23- Gecekondu kavmide yalanlamıştı, azabım ve uyarılarım nasıl oldu?

24-Biz onların üstüne, uğursuzluğu devam eden bir grayder yolladık.

25-O grayder insanları ve gecekonduları, sökülmüş hurma kütükleri gibi yere seriyordu.

26-Nasılmış benim azabım ve uyarım?

27- Zeytinli dondurmalara andolsun ki biz kuranı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yokmudur?

28-Samatyalılarda o uyarıları yalanladılar.

29-Yarın gece aynılarını gene yaparız dediler.

30-Yut kavmide uyarıları yalanladılar.

31-Kaçak rakılar içmeye devam ettiler.

32-Hem kaçak rakı içtiler hemde kaçak gecekondu yapmaya çalıştılar.

33-Bizde onlara kasa kasa rakı gönderdik.Hasını içinde görün Rab’biniz nelere kadirmiş.

34-Yalnız Yut’u ve ailesini seher vakti uyandırdık.

35-Kalkın millet sızdı uyanmadan evinizi taşıyın döşeyin dedik.

36-Çok katlı katımızdan nimet olarak onlara bir dubleks hediye ettik.

37- Yut’a bunu yutturamadık illa tripleks isterim diye tutturdu.

38-Çok katlı katımızdan nimet olarak Yut’a ve ailesine bir tripleks hediye ettik.

39-''Ya Rab’bim bu üç katlının tapusudur nicedir'' dedi.

40-''Ya Yut git belediye başkanının yakasını tut, ondadır'' dedik.

41-Lakin belediye başkanı ve efradı bizim ayetlerimizi yalanladılar, Yut’la ve bizle dalga geçtiler.

42-Şüphesiz belediye başkanına ve ailesine de iğne ile uyarıcılar gönderdik rüşvet almamasını ilettik.

43-Kadınlara eziyet etmemesini ve haddini bilmesini bilhassa söyledik.

44-Başkan emirlerimize uymadı ve dört kadın ile evlenip sekiz tane kadın ile gizlice dost hayatı yaşamaya başladı.

45-Yut’a, ''bu yoğurdun bolluğu nereden geliyormuş'' git sor dedik.

46-Haberiniz olsun ki, biz her şeyi bir kadere göre yarattık.

47-Muhakkak ki suçlular sapıklık ve çılgınlık içindedirler.

48-Saati kurduk duvara astık.

49-Bekledik ki zamanı gelince zil çalsın ve onları helak edelim.

50-Buyruğumuz yalnız bir tektir, göz açıp yumma gibidir.

51-İşte kıyamet saati bu duvara asılan saattir.Saat cidden çok feci ve acıdır.

52-Şüphesiz kimse saatin kaçta çalacağını bilemez.

53-Biz onu kimsenin bilemeyeceği bir zamana kurduk.

54-Yıkılan gecekondulara andolsun ki, sizin benzerlerinizi helak ettik.Öğüt alan yok mudur?

55-İstedikleri her şey imar planında mevcuttur.

56-Küçük büyük hepsi satır satır, parsel parsel tapu dairesinde yazılmıştır.

57-Beldiye başkanının elinden nurlu kullarımız kadınları kurtardık.

58-Yerlerine kadın kılığında zebani erkekler koyduk.

59-Ne büyük azaptır o ‘'azabımı ve yeni uyarıcılarımızı tadın’’ dedik.

60-Belediye başkanı azabımızı tadınca imana geldi ve tapuları tek tek dağıttı.

61-Yut’a ve ailesine sahte tapuyu yutturmaktan vazgeçti ve çok katlı katımızdan verdiğimiz tripleksin tapusunu verdi.

62-Tapu sahipleri evlerinde huzur içindedirler.

63-Güçlü padişahının sayesinde, belediye başkanının yeni eşleri yayılmış ipekten atlas koltuklarda oturmaktadırlar.

64-Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 27th, 2010, 9:45 am 

Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki, Pusi, onun kulu ve resulüdür.

"Ben size Allah tarafından gönderilmiş, müjdeler ile donatılmış hayırlı ve sülün gibi bir kadın peygamberim." Kur'an'dan bir ifade... Cennetle müjdelenmiş 10 sahabi olmak istiyorum Ey sevgili peygamberim PUSİ. Sana mehir istemeden, kendi gönül rızamla tabiyim. Hiç bize sıradan bahsetmedin. Ya seni, benim günüm de ve benim yatağımda başka birisiyle yakalarsam ne olacak ? Bizim aramızda kavgalar olmaz mı ? Bu arada bir soru sorabilir miyim ? Bal şerbetini sever misin ? Kavgalarımız için bir yol söylesen ey PUSİ... Sen ölürsen biz ne olacağız ? Bütün insanlığın Babası mı ?

Hele hele şu ifadene bayıldım;

Dedi ki: Bilmem hic görmedim bu çölde öyle bir şey yok.

De ki: Buralarda sarp yokuş yoktur ama biz size elbet bir gün bir yerde göstereceğiz.

İşin mizah tarafı bir yana da;

Göklerin ve yerin çevresinden geçmeye gücünüz yeterse geçin gidin fakat kadınlar olmadan hiç bir yerden geçemezsiniz.

İşte bu laf cuk diye oturmuş.... Eline sağlık PUSİ.. Hala anlamıyorlar; biz hepimiz zamanında tektik. Sonradan ayrıldık, bir elmanın iki yarısı gibi.... Kadınlar olmasaydı, hayat ne kadar iğrenç olurdu be.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: