Zaman: Eylül 4th, 2010, 11:33 pm

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 19 mucizesi. Kuranın Muhammedi İsa mı?
MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:21 pm 
Kullanıcı avatarı

19 mucizesini az çok herkes duymuştur. Bu iddiaya göre kuran 19 rakamına uygun gelecek matematiksel özelliklerle şifrelenmiştir.

Kuran metinlerini belli bir süreçte yazıp sonra bir kitapta toplayan kişiler kendilerinde birtakım şifrelemelere gitmiş olabilir. Açıkcası bundan mucize çıkarmaya çalışmak bir çeşit ilüzyondur. Başka bir şey değil. Zaten kuranda 19 rakamı ile ilgli bariz bir takım özellikler olduğu açıktadır.

Yazar ekibi bunu dikkat eden herkes görsün diye kasıtlı olarak ''lamba'' gibi ortaya koymuşlar.

19 mucizecilerinin yaptığı bilgisayar programlarını kullanarak rastlantısal sebeplerden dolayı her kitaptan çıkarılabilecek bir takım 19 rakamına uyarlanabilecek şeyleri ''mucize '' diye pazarlamak olmuştur.

Çölde 1400 yıl önce bilgisayar mı vardı? Eee o halde bu bir mucizedir.

İyide sen bilgisayar programlarıyla Dostoyevski nin ''Karamazov Kardeşler'' kitabını da tarasan 19 rakamıyla bağıtı gösterebilecek özellikler bulursun. .Rastlantısallığın mecbur ettiği şeyler bunlar.

Aynı bilgisayar programlarını kuranda 8, 7, 4, 40, 3,5 içinde kullansanız bir çok bağıntı çıkarabilirsiniz.

Sadece kuranda değil hangi yazılı eserdee uygulasanız bir takım bağıntılar çıkarırsınız.

Bütün bunların haricinde bir perspektifle baktığımızda ,

Kuranın 19 rakamına gönderme olabilecek özellikleri tekrarlaması ,yinede ilginçtir.

Mesela kuranın şuan ki sure sıralamasında 19. sure Meryem suresidir. İsanın annesi Meryem.

Meryem suresinin 19. ayeti;

''19. Melek: Ben, yalnızca, sana tertemiz bir erkek çocuk bağışlamam için Rabbinin bir elçisiyim, dedi.''

Yine 19 yine İsa ilginç değil mi?

Bir ilginçlik daha var .Suredeki Meryem e İsa ile ilgili ayetlerin sayısıda 19 tanedir.

1-16. (Resûlüm! ) Kitap’ta Meryem’i de an. Hani o, ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmişti.

2-17. Meryem, onlarla kendi arasına bir perde çekmişti. Derken, biz ona ruhumuzu gönderdik de o, kendisine tastamam bir insan şeklinde göründü.

3-18. Meryem dedi ki: Senden, çok esirgeyici olan Allah’a sığınırım! Eğer Allah’tan sakınan bir kimse isen (bana dokunma).

4-19. Melek: Ben, yalnızca, sana tertemiz bir erkek çocuk bağışlamam için Rabbinin bir elçisiyim, dedi.

5-20. Meryem: Bana bir insan eli değmediği, iffetsiz de olmadığım halde benim nasıl çocuğum olabilir? dedi.

6-21. Melek: Öyledir, dedi; (zira) Rabbin buyurdu ki: Bu bana kolaydır. Çünkü biz, onu insanlara bir delil ve kendimizden bir rahmet kılacağız. Bu, hüküm ve karara bağlanmış (ezelde olup bitmiş) bir iş idi.

7-22. Meryem ona hamile kaldı. Bunun üzerine onunla (karnındaki çocukla) uzak bir yere çekildi.

8-23. Doğum sancısı onu bir hurma ağacına (dayanmaya) sevketti. "Keşke, dedi, bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim!"

9- 24. Aşağısından (İsa yahut melek) ona şöyle seslendi: "Tasalanma! Rabbin senin alt yanında bir su arkı vücuda getirmiştir."

10- 25. "Hurma dalını kendine doğru silkele ki, üzerine taze, olgun hurma dökülsün."

11-26. "Ye, iç. Gözün aydın olsun! Eğer insanlardan birini görürsen de ki: Ben, çok merhametli olan Allah’a oruç adadım; artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım."

12-27. Nihayet onu (kucağında) taşıyarak kavmine getirdi. Dediler ki: Ey Meryem! Hakikaten sen iğrenç bir şey yaptın!

13-28. Ey Harun’un kız kardeşi! Senin baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi.

14-29. Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. "Biz, dediler, beşikteki bir sabî ile nasıl konuşuruz?"

15-30. Çocuk şöyle dedi: "Ben, Allah’ın kuluyum. O, bana Kitab’ı verdi ve beni peygamber yaptı."

16-31. "Nerede olursam olayım, O beni mübarek kıldı; yaşadığım sürece bana namazı ve zekâtı emretti."

17-32. "Beni anneme saygılı kıldı; beni bedbaht bir zorba yapmadı."

18-33. "Doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağım gün esenlik banadır."

19-34. İşte, hakkında şüphe ettikleri Meryem oğlu İsa -hak söz olarak- budur.

Sizcede ilginç değil mi?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Re: 19 mucizesi. Kuranın Muhammedi İsa mı?
MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:21 pm 
Kullanıcı avatarı

Müddessir 31. ayette 19 rakamına dikkat çekilir.

Ancak Kuranda 19 rakamı sadece müddesssir suresi 31 ayetle ön palana çıkmaz.

Mesela tersten başlayıp sayarsak sureleri,

19. sure Alak suresine denk geliyor.

Alak suresi 19 ayetlik bir suresi..

Ve üstelik kuranın ilk inen ayetlerini barındırıyor.

Bu ondokuz olayıyla kuranı hazırlayanlar tarafından bir işaret verildiğini düşünüyorum.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:22 pm 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar sıralamayı kimin yaptığının hangi rakamı niye baz aldığının ikinci derecede bir önemi var. elbetteki insanlar kendi kafasına göre sıraladı.

Burda önemli olan şu,

19 rakamına göre bir düzenleme varsa ,ki var olduğu görülüyor.

bu düzenlemenin amacı nedir?

Elbetteki insanlar tarafından yapılan bu düzenlemeyle ''ne anlatılmak isteniyor.''

Mesaj nedir?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:23 pm 
Kullanıcı avatarı

Herhangi bir yazıya şifre koymak bir insan için çok kolaydır.

çünkü neyi şifre seçeceğini ve nasıl bir bağıntı kuracağını yazar kendisi karar verir.

Ancak bütün bunlardan haberi olmayan, ,diğer kişi için o şifreyi bulup bağıntıyı çıkarmak zordur.

Yani çölde bilgisayar mı vardı? işte bu şifreleme büyük mucizedir demek boş laftır.

Çünkü kitabı yazan sizseniz.

istediğiniz ayeti çıkarır.

istediğinizi yerleştirirsiniz.

Harf eksikse o harfi içeren bir kelime ayete ilave edersiniz.

Bunların hiçbiri için bilgisayara gerek yok.

ilkokul seviyesinde dört işlem biliyorsanız .19 rakamıyla şifreli bir kitap hazırlayabilirsiniz.

Zaten kurana bakarsanız,

anlam açısından birbirleriyle ile bağlantısı olmayan ayetlerin birarada olduğu surelerden oluşur.

üstelik surelerin sıralamasıda yine bir anlam bütünlüğü içermez.Mana yönünden alakasız sureler peşpeşe sıralanmıştır.

Bakın bu özellikler bile kuranı hazırlayanların onun üzeride bir şifreleme yaptığına delildi

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:24 pm 
Kullanıcı avatarı

Biz bu 19 rakamından 1974 yılında Reşad Halife nin duyurmasıyla haberdar olmuş olmamız.

O zamana kadar hiç kimsenini bu şifreden haberi olmadığı anlamına gelmez.

Belkide bu şifrelemeden haberi olan bir grup 1974 senesi yaklaşırken,

bu olayı kullanmak için çok güzel bir fırsatın yaklaştığını görüp ,

harekete geçmiş olabilir.

Nedir fırsat 1974 senesi çünkü,

74 .sure ve orada zikredilen 19 rakamı , bu tarihle beraber güzel kullanılabilir bir bağıntı oluşturuyor.

Bence bu 19 şifrelemesinden 1973,1972,1971 ....yıllarındada birilerinin haberi vardı.

1974 sıçrama tahtası olarak uygun olduğu için seçilmiş olabilir.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:26 pm 
Kullanıcı avatarı

Kuranı derleyen toplayan düzenleyen ve üzerine 19 rakamıyla ilgili şifreyi koyanlar.Bunu bilerek hazırlamış olabilirler.

Dikkat edersen tevbe suresinin son iki ayetiyle ilgili daha ilk yerleştirildiği günden itibaren bir alengirli durum olduğu hikayesi var. (Birinci işaret olarak bunu al.)

Ve üstelik tevbe suresinin başında besmele yok.
Kuranda ise 114 sure var. 114 tanede besmele..

Tevbe besmeleyle başlamazken Neml suresinde fazladan bir besmele var.(Buda ikinci işaret.)

Bütün bunlar şunu gösteriyor.

Şifreci 19 rakamıyla ilgili 74/30 dikkat çekmez ise,yada onun başına birşey gelirse,

(mesela tarihin karışık bir dönemi olur kopyalama azalır. Az sayıda kopyalardan birinde hata yapılıp ondokuz kelimesi yerine başka birşey yazılabilir gibi....)

şifreyi farkedeceklerin elinde ikinci bir başalama verisi olsun,

diye bu eklenen tartışmalı ayet ve besmelesiz başlama durumunuda ek bir işaret olarak kurmuş olabilir.

Belkide şuan bizim dikkatimizi çekmeyen ondokuz bağıntısını işaretleyen başka bir veri daha bile olabilir.

Üstelik tevbe suresine sonuna eklenen iki ayetle şifreyi farkedeceklere kuranın bir insan hazırlaması olduğuda örtülü olarak bildirilmiş olmakta...

Buda 3. işaret .

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:27 pm 
Kullanıcı avatarı

19 rakamıyla ilgili şifreleme konusunda bir ilginçlik daha gözüme çarptı.

Ebcet hesabı denilen bir yöntem var. Arap alfabesinde her harfe denk gelen bir sayı söz konusu..

Böylece harfler aynı zamanda rakam olarak kullanılıyor.

Kelimelerin sayı değerleri çıkarılabiliyor.

Mesih kelimesini kontrol ettiğimde şöyle ilginç bir özelliğe daha rastladım.

Mesih kuranda mim, sin, uzatan ye ,ha harfleriyle yazılıyor.

MİM= 40

SİN= 60

YE= 10

HA= 8

Normalde bu toplam 118 'dir ancak şöyle bakarsak.

Bu rakamlardaki sıfırlar atılarak bakıldığında yani

40 = 4

60 = 6

10 = 1

8 zaten tek haneli onu direk alırsak. bu değerleri alt alta toplarsak,

4 + 6 + 1 + 8= 19

İlginç değil mi?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:28 pm 
Kullanıcı avatarı

''İslam bir hristiyan mezhebi olarak başladı.'' görüşüne katılıyorum. Daha sonra mustakil bir din haline geldi.

Kurucuları bu hareketin kendi içinde ikili anlatımlı bir dil kurdular.

Bu ikili anlatımlı yapıyı korumak için , 19 şifrelemesine gittiler.

19 Kuranı İsaya bağlıyor diye düşünüyorum.

Muhammed kelime anlamıyla ''övülen '' demek

Tevratta davud soyundan bir kurtarıcı mesih gelecek diyor zaten...

Bunlar küçük küçük şeyler ama birleştirince sanki anlamlı birşeyler ortaya çıkıyor.

Çölde putperest bir toplum içinde birinin çıkıp kendisini ibrahimi dinlerin devamı ilan eden bir dini hareket oluşturması mantıklı gelmiyor.

Bu işin içinde bir iş var .Biz çözemesekte ilerde mutlaka birileri çözecektir.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:29 pm 
Kullanıcı avatarı

Kuran bir örgüt tarafından derlenip toplanıp şifrelenmiştir. Ve bunlar aslında İsevi bir kaynaktan başlayıp ayrı bir din haline geldiler.

Ben sünni müslüman bir aile ve çevrede büyüdüm. Hristiyanlıkla zerre bir alakam yok.

Ama incili ve tevratı okudum. Genel olarak dinler konusunda elimden geldiğince kendi çabalarımla derinleşmeye çalışıyorum. Sebebide merakımı çekiyor olması başka bir amacım yok.

Kuranı çok okumuşluğum ,ve değişik açılardan bakarak çok okumuşluğum var.

Benim artık tanrı kabul etmememin sebebide, Kuranın gizli mesajının ''varlıkta birlik'' olduğunu görmüş olmamadan ileri geliyor.

''Varlıkta birlik'' mesajının ,tevratta daha örtülü ,incilde ise daha açık anlatıldığını okuduğumda, İslam ,Hristiyanlık ve Museviliğin aynı noktada birleştiğini gördüm.Dinlerin insanlar tarafından oluşturulduğu konusunda şüphem kalmadı.
Ve o noktadan sonra varolan şeyden başka tanrı olmadığı konusunda tamamen ikna oldum.

Asyatik dinler bunu zaten direk anlatıyordu fakat semavi dediğimiz ortadoğu dinlerininde bunu anlatıyor olduğunu görünce ''Tanrı'' ile ilgili defteri kapattım.

İslamın bir hristiyan mezhebi olarak başladığı tartışmalarını internette nerdeyse iki yıl önce ilk okuduğumda ''tamam'' dedim kendi kendime doğru ipucu bulundu.

Meryem suresinin 19. sure olması, 19.ayetin İsayla ilgili olması, Meryem suresinde 19 ayetin isa ve annesiyle ilgili olması tesadüfen dikkatimi çekti.

Hristiyanlık ve islamiyetin bağlantısının gösterilmesine katkı sağlayabileceğini düşündüm.

Düşündükçede taşlar gitgide yerine oturuyor.

Bence Kuranı ,ana hristiyanlık akımları tarafından sapkın (heretik) olduğu için dışlanan bir rahip sınıfı zaman içerisinde kısık ateşte pişire pişire yazdı .19 rakamıyla şifreledi .Ve 19 koduylada isaya bağlılığını kendi içinde gizlice ilan etti.

Altını birkez daha çiziyorum.Benim hristiyanlığı desteklemek gibi bir misyonum yok. Hristiyanlık dahil bütün dinlerin insan uydurması olduğunu adım gibi biliyorum.

Hiçbirine de saygım, sevgim ,bağlılığım yok.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Nisan 19th, 2010, 3:30 pm 
Kullanıcı avatarı

Şimdi yazacaklarım kendi düşüncelerimle, kendi kendime ulaştığım bir takım sonuçlardır. İsteyen buna spekülasyon, fantezi ,hayal veya temelsiz bir takım atmasyon düşünceler de diyebilir.

Zira yazacaklarımı ispatlayamam..

Biri çıksa ispatın nedir? diye sorsa? söyleyebileceğim tek şey Kurandaki 19.surenin 19. ayetinin İsaya işaret etmesi ve aynı surede isayla bağlantılı 19 tane ayetin oluşudur.

Birde Mesih kelimesinin ebcet hesabına göre 19 rakamına denk gelmesidir..

Bunlardan başka elimde şimdilik hiçbir somut kanıt yok. Dolayısıyla yazacaklarıma temelsiz veya tesadüfi bir benzerlik , diyebilirsiniz..

Keşke benden zeki ,bende akıllı ,benden bilgili ve bu konuyu araştırıp ispatları bulabilecek birileri ilgilense de ,insanlarımızın dinler hakkındaki gerçekleri öğrenmesinde beklide bir şeylere katkısı olacak sonuçlar elde edilse….

Ben inanıyorum ki benden öncede birilerinin bunları mutlaka farketmiş olması gerekir.Neyse,

besmele hakkında biraz düşününce ,bana göre ilginç benzerlikler gözüme çarptı.

Besmelenin harflerinin sayısı,kurandaki tekrarlarının sayısı, içindeki tanrı adlarının tekrar sayısı ..vs birçok açıdan 19 rakamıyla bağıntılı özelliği var.

19 rakamı isaya işaret ettiğine göre , besmeledeki bu durumlar ile isa arasında nasıl bir bağlantı olabilir?.

İlkönce şunu belirteyim. İslam başlangıçta bugünkü monofizit kiliselerin görüşlerinie yakın bir görüşten başlayıp daha sonra evrilerek ayrıldı düşüncesinden hareket ederek bakacağız olaya..

İslamiyeti kuranlar baba oğul ve kutsal ruh konusunda ,bu üçünün bir olduğunu ,aynı olduğunu, özdeş olduğunu düşünüyorlardı.

Varlıkta ikilik görmüyorlardı. Yani bugün halen hristiyanlıktaki monofizit ekole benzer görüşleri olduğunu düşünüyorum.

Ve bu birlik düşüncelerini her şeyin başı olan besmelede ifade ettiler. Besmeleyi 19 rakamına uygun hazırladılar. Besmeleyi her şeyin merkezine koyarak , 19 şifresinide herşeyin merkezine koydular.

Çünkü ebcet hesabına göre 19 rakamı tanrının adlarından ‘’Vahid’’ adına denk geliyordu.. Yani anlamı ‘’bir’’.

Vav + Elif+ Ha + De

6 + 1 + 8 + 4= 19

Buradan yola çıkarak besmelede 19 rakamıyla bağıntılı özellikler kurarak teslisin karşı olduklarını baba ,oğul ve kutsal ruhun aslında bir olduğunu anlatmak için 19 ‘u kullanmış olabilirler.

Bismillahirrahmanirrahim.

Allah + Rahman + Rahim

Baba + Oğul + Kutsal Ruh

Rahim ile kutsal ruhun bağlantısına şuradan da varabilirz.,

Kutsal Ruh (yani Cibril) meryemin rahmine isayı üfledi.

Kutsal Ruh Ve Rahim bağlantısı.

Zaten besmele gibi kilit bir tümceyi hazırlarken hem rahman hemde rahim kelimesinin kullanılması şifrecilerin bir şeyi özellikle anlatmak istediklerini gösteriyor.

Yani isimler içerisinden,

Allahı kullanıyor, Rahmanı kullanıyor , bunların yanına birde Rahim koyuyor.

Halbuki zaten rahmanı kullanmışsın başka bir isim daha konabilir neden Rahim’i koyuyor.

İki tane aynı kökten gelen isim yerine başka bir tane daha yüce konulabilirdi.

Buradan bence şu sonuç çıkıyor ,

Rahim ile Meryeme dolayısıyla Kutsal Ruha işaret ediliyor.

Tüm bunları topladığımızda beklide besmele İsevi figürleri değişik bir bakışla ,anlatan bir tümce olabilir .

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz