Tate yazdı:
mep yazdı:
Sen dönüyon bana "Diyelimki Tanrı var" diyosun varsa vardır yoksa yoktur ( Bu lafı çok tutarım Sülüman abimin özlü sözlerindendir) Tamam Tanrı var.. Hiç biri akla ziyan değildir,hatta bu özellikler azdır bile..( Yav adam varlığına inanırsa zaten kraldan çok kralcı olur,Akla ziyan özellik üretiminde 2 milyar islam alemini geride bırakmak için yırtınır.)
bilmem faydalı olabildimmi..?
İşte şimdi katılmıyorum sana?
Başlığı düşünürken aslında bu noktaya ulaşmasını istiyordum.
Çünkü Tanrı var diyelim. Sevgiyle merhametle dolu olduğunu söyleyebilir miyiz.?
Veya insanlarla peygamber aracılığıyla iletişim kuran bir tanrı olduğu akla yakın mıdır?
Yani tanrının var olması imkansız,
Hele ki ona atfedilen özelliklere sahip bir tanrının olması imkansızdan bile bırak saçmadır.
Anlaşıldı abim sen benim bu konudaki derin fikirlerimden nasibini almakta kararlısın,
Tamam diyelimki Tanrı var..
Sevgiyle ve merhametle dolu olduğunu söylemek abestir. Bir süre önce kenyada diri diri yakılan insanların görüntülerini izlemiştim paylaşmak istemiyorum ama illa ( Sevgi ve merhametle dolu tanrıyı ve bizi uğratacağı azabı )görmek istiyorsanız google da aratıp izleyebilirsiniz.Bu nasıl bir sevgi ve merhamettir.bunu yapabilecek bir gücün sevgi,merhamet,adalet,büyüklük,bağışlayıcılık,vb,vb,vb, gibisinden hangi vasfı olabilirki...? Tanrının Ceza yöntemlerini inceleyin,Şeytan fikri daha masum gelecektir...irin içirileceksiniz,kırbaçlanıcaksınız,diri diri yakılacaksınız ve bunları size yapan bağışlaması bol olan,merhametli,sevgi dolu biri olacak ...! Hadi ordan be..! böyle bir varlığın,her şeyi akla zarardır ayrım yapamazki insan.