hakikat yazdı:
Esron Dinin size 30 yılda neler kaybettirdiğini düşünüyorsunuz?
Din sizin 30 yıl boyunca ne yapmanızı engellediki --30 yılım gitmiş-- diye ah ediyorsunuz,bir inanç 30 yıl bir insandan ah edilecek ne almış olabilir?hangi güzelliği engelledi yaşantınızda din.İman etmeyi yalnızca Cennet Cehennemle sınırlı bir niyet olarakmı görüyorsunuz?
Bunu sana bin örnek de versem anlayamazsın ki çünkü din ile yaşıyorsun...
Din, insanın özel hayatını nasıl yaşaması gerektiğinden, dünyanın yaşantısına kadar her şeyi belirler...
Ama çok basit çok somut bir örnek istersen "ön yargı" ile yaklaştırır insanı her şeye, işte budur dinin en kötü yanı dinin bir insanın özel hayatında... Ve bu zincirleme bir çok şeyi yanlış yaşamasına sebep olur insanın...
İnsanın düşünmesini, kendi düşüncesiyle var olmasını engelliyor, daha ne olsun?
Çok ama çok acıyorum o yıllara...
Şimdi geçmişe baktığımda, aslında "anında" hata olarak tespit ettiğim bir çok şeyi söylememe, durdurmama bile dini kabul ediyor olmam engel olmuş... Hiç sevmediğim ve bin yıl geçse yüzüne tükürmeyeceğim insanların suratına bu gerçeği "din" adına söylememişim...
Çocuklarıma küçükken "din baskısı" yapmışım, offff, bunları düşününce o kadar utanıyorum ki kendimden, sorma gitsin...
Ki ben hiç bir zaman tipik bir müslüman da değildim üstelik... Hani çoğu müslümanın müslüman saymadığı tiplerdendim bir de... Hayal bile edemiyorum benden daha çok beyni yıkanarak büyüyen insanların halini...
Domino etkisini bilirsiniz... Din, insanın hayatına birinci taş olarak girer ve tüm diğer taşları o birinci taş, yani adı "din" olan taş yıkar...
Bunu söyliyebiliyor,kendinizi inançlıydım diye ifade ediyor sonrada o yıllarınıza hayıflanıyorsunuz.Keşke birde Çoğu müslümanın müslüman saymadığı tiplerden değilde,müslüman saydığı tiplerden olsa idiniz kimbilir belki şu anda hayıflanacağınız bir 30 yılınız olmazdı..Anladığım kadarı ile namaza harcamadınız 30 yılınızı yada oruca,yıllarınız ibadethanelerde meşakatle geçmiş değil,içkinizi içmişsinizdir,hayatınıza sınır koymamışsınızdır dinen caiz değil diyerek buna rahmen nasıl olabiliyorda salt inanmış olduğunuzdan ötürü 30 yılınızı kayıp sayabiliyorsunuz anlaşılır gibi değil.