Zaman: Eylül 4th, 2010, 11:35 pm

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Tanrıyla ilgili hangi şey akla en aykırıdır ?
MesajGönderilme zamanı: Haziran 24th, 2010, 11:50 pm 
Kullanıcı avatarı

Mep...

:lol:

Yani seni okuyan da tanrıyı direkt zalim bir kebap ustası olarak düşünecek... :P

Ki aslında kutsal kitapların çizdiği öyle...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Haziran 26th, 2010, 6:34 am 

esron yazdı:
hakikat yazdı:
Esron Dinin size 30 yılda neler kaybettirdiğini düşünüyorsunuz?
Din sizin 30 yıl boyunca ne yapmanızı engellediki --30 yılım gitmiş-- diye ah ediyorsunuz,bir inanç 30 yıl bir insandan ah edilecek ne almış olabilir?hangi güzelliği engelledi yaşantınızda din.İman etmeyi yalnızca Cennet Cehennemle sınırlı bir niyet olarakmı görüyorsunuz?

Bunu sana bin örnek de versem anlayamazsın ki çünkü din ile yaşıyorsun...

Din, insanın özel hayatını nasıl yaşaması gerektiğinden, dünyanın yaşantısına kadar her şeyi belirler...

Ama çok basit çok somut bir örnek istersen "ön yargı" ile yaklaştırır insanı her şeye, işte budur dinin en kötü yanı dinin bir insanın özel hayatında... Ve bu zincirleme bir çok şeyi yanlış yaşamasına sebep olur insanın...

İnsanın düşünmesini, kendi düşüncesiyle var olmasını engelliyor, daha ne olsun?

Çok ama çok acıyorum o yıllara...

Şimdi geçmişe baktığımda, aslında "anında" hata olarak tespit ettiğim bir çok şeyi söylememe, durdurmama bile dini kabul ediyor olmam engel olmuş... Hiç sevmediğim ve bin yıl geçse yüzüne tükürmeyeceğim insanların suratına bu gerçeği "din" adına söylememişim...

Çocuklarıma küçükken "din baskısı" yapmışım, offff, bunları düşününce o kadar utanıyorum ki kendimden, sorma gitsin...

Ki ben hiç bir zaman tipik bir müslüman da değildim üstelik... Hani çoğu müslümanın müslüman saymadığı tiplerdendim bir de... Hayal bile edemiyorum benden daha çok beyni yıkanarak büyüyen insanların halini...

Domino etkisini bilirsiniz... Din, insanın hayatına birinci taş olarak girer ve tüm diğer taşları o birinci taş, yani adı "din" olan taş yıkar...

Esron Söylediklerinin özeti aslında şunda Ki ben hiç bir zaman tipik bir müslüman da değildim üstelik... Hani çoğu müslümanın müslüman saymadığı tiplerdendim Bunu söyliyebiliyor,kendinizi inançlıydım diye ifade ediyor sonrada o yıllarınıza hayıflanıyorsunuz.Keşke birde Çoğu müslümanın müslüman saymadığı tiplerden değilde,müslüman saydığı tiplerden olsa idiniz kimbilir belki şu anda hayıflanacağınız bir 30 yılınız olmazdı..Anladığım kadarı ile namaza harcamadınız 30 yılınızı yada oruca,yıllarınız ibadethanelerde meşakatle geçmiş değil,içkinizi içmişsinizdir,hayatınıza sınır koymamışsınızdır dinen caiz değil diyerek buna rahmen nasıl olabiliyorda salt inanmış olduğunuzdan ötürü 30 yılınızı kayıp sayabiliyorsunuz anlaşılır gibi değil.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Haziran 26th, 2010, 12:17 pm 
Kullanıcı avatarı

Tam da bunu diyordum işte, tipik müslüman değildim derken...

Tipik müslüman sizin gibi, herkesi, namaz, oruç, -kadını-baş kapama üçgeninde gören insandır... Düşünmez...

En önemli özelliği düşünmemesidir... E ben düşünürdüm tabii ki hep ve çok yanıldınız, ne kıldığım namazlara ne tuttuğum oruçlara hayıflanıyorum - ki bunları yaparken yaptığımın boş olduğunu düşünürdü sizin gibi tipik müslümanlar, saç açık ya olay orada onlar için- bunların hiç biri değil acıdığım...

Din, insanın düşünme dengesini bozan, ona yön veren bir olgu... Dolaysyıyla hayata her konuda bakışınızı, doğrudan ya da dolaylı etkiler ve tüm değerlendirmelerinizi de etkiler... Bahsettiğim, acıdığım bu...

Ama siz, kişi kendi gibi bildiği için herkesi, namazdı oruçtu diye düşünmüşsünüz, ki demek ki sizin söylene söylene yaptığınız işler bunlar... Hahahahaaa...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Haziran 26th, 2010, 1:14 pm 

esron yazdı:
Tam da bunu diyordum işte, tipik müslüman değildim derken...

Tipik müslüman sizin gibi, herkesi, namaz, oruç, -kadını-baş kapama üçgeninde gören insandır... Düşünmez...

En önemli özelliği düşünmemesidir... E ben düşünürdüm tabii ki hep ve çok yanıldınız, ne kıldığım namazlara ne tuttuğum oruçlara hayıflanıyorum - ki bunları yaparken yaptığımın boş olduğunu düşünürdü sizin gibi tipik müslümanlar, saç açık ya olay orada onlar için- bunların hiç biri değil acıdığım...

Din, insanın düşünme dengesini bozan, ona yön veren bir olgu... Dolaysyıyla hayata her konuda bakışınızı, doğrudan ya da dolaylı etkiler ve tüm değerlendirmelerinizi de etkiler... Bahsettiğim, acıdığım bu...

Ama siz, kişi kendi gibi bildiği için herkesi, namazdı oruçtu diye düşünmüşsünüz, ki demek ki sizin söylene söylene yaptığınız işler bunlar... Hahahahaaa...

Esron ne kadar dar bir açıdan bakıyorsunuz herşeye.
Tipik bir müslümanın herkezi namaz,oruç,baş kapama üçgeninde gördüğünü söylemişsiniz.Esron bu dinin inanırıysanız bu dinin emirlerine uymak zorundasınız demektir,sözünü ettikleriniz bu dinin emrettiği işlerdir.Hem bu dinin inanırı olduğunu söyleyip hem namazdan,oruçtan,emirlerinden uzak duruyorsanız bu o dine inanmadığınızdandır,çünki inanıyor olsanız emre itaatte tereddüt etmessiiniz.bu açıdan sizin üçgen dediğiniz bizim için oldukça önem taşır.vakti zamanında inanmış olsaydınız sizin içinde önem arzederdi.
dinini insanın düşünme olgusunu bozması sizin şahsi fikriniz olmalı yoksa tarihte bilimin sanatın,kültürün gelişimindeki din adamlarının din kurumlarının katkısını görmemek mümkün değildir.sizce mevlana din tarafından düşünme dengesi bozulmuş bir kişimiydi isterseniz bu örneği çoğalta bilir ama sizin için bir şey ifade etmeyecektir bence çünkü size göre sanata,bilime,kültüre hizmet etmiş din adamları din tarafından düşünme olguları bozulmuş kişilerdir değilmi? sizlerse din tarafından düşünme olguları bozulmadan kendini dinden kurtarmış insanlarsınız öylemi?
namazdı,oruçtu bizim söylene söylene yaptığımız işler değildir.sizden fazla olarak yaptığımız işlerdir.ve bu bize yük değildir.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Haziran 26th, 2010, 3:14 pm 
Kullanıcı avatarı

Hakikat

Okuduklarını anlamış gibi değil cevabın... ben ne yazarsam yazayım sen benim dediğimi değil kendi istediğini anlayacaksan, konuşmanın faydası ne?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Haziran 26th, 2010, 8:09 pm 

esron yazdı:
Hakikat

Okuduklarını anlamış gibi değil cevabın... ben ne yazarsam yazayım sen benim dediğimi değil kendi istediğini anlayacaksan, konuşmanın faydası ne?

Esron Yazılanların hepsi yukarıda duruyor,sizin söylediklerinizde,benim söylediklerimde.Söylediklerinizden başka şeyler anlamam gerekiyorda ben bunu anlıyamıyorsam dediğinizi kabul ediyorum amma
Din, insanın düşünme dengesini bozan, ona yön veren bir olgu diyor ve benim verdiğim yanıtı alakasız buluyorsanız,gerçektende konuşmanın bir faydası olmadığını söylemeliyiz.Çünkü çok büyük bir iddiadır sizin söylediğiniz ve sanıyorumki yanlışlıkla edilmiş bir sözdür aksi halde sadece Mevlanayı ortaya koyarak sorduğum sizce mevlana din tarafından düşünme dengesi bozulmuş bi adammıydı sorusunu çoğaltarak sorabilirim.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Haziran 26th, 2010, 9:52 pm 
Kullanıcı avatarı

esron yazdı:
Mep...

:lol:

Yani seni okuyan da tanrıyı direkt zalim bir kebap ustası olarak düşünecek... :P

Ki aslında kutsal kitapların çizdiği öyle...

Öyle deme ablam Tanrı aslında sevgi dolu bi varlıkmış ( Hakikat abim öyle diyo) biz yannış anlıyomuşuz o'nu.
Yav...Ebu leheb öldü diye zil takıp oynayan bi Tanrı..!
Kafirlere Sanki belalarını o değilde ben verecekmişim gibi beddua eden bi tanrı...Offf...! of.
Büyük olsa n'olur,Azabı olsa n'olur ,merhameti olsa n'olur

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz