Zaman: Eylül 4th, 2010, 11:52 pm

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 21 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Şeriatte Miras Hukuku - Kur'an'da Matematik Hatası
MesajGönderilme zamanı: Mayıs 15th, 2009, 12:36 pm 
Kullanıcı avatarı

Nisa-11. Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.

Nisa-12. Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Çocuğunuz yoksa, sizin de, yapacağınız vasiyetten ve borçtan sonra, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır (zevcelerinizindir). Çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır (zevcelerinizindir). Eğer bir erkek veya kadının, anababası ve çocukları bulunmadığı halde (kelâle şeklinde) malı mirasçılara kalırsa ve bir erkek yahut bir kızkardeşi varsa, her birine altıda bir düşer. Bundan fazla iseler üçte bire ortaktırlar. (Bu taksim) yapılacak vasiyetten ve borçtan sonra, kimse zarara uğramaksızın (yapılacak)tır. Bunlar Allah'tan size vasiyettir. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, halîmdir.

Bu ayetlere göre varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kız evlat, bir ana, bir baba ve eşini bıraktı.. Yukarıdaki ayetlere göre miras paylaşımı şöyle olacaktır:

Üç kız evlada mirasın 2/3'ü, ana ve babanın her birine 1/6, karısına 1/8 kalacaktır.

Bu durumu, matematiksel olarak hesaplarsak:

(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 bulunur! (Halbuki 1,0 olması gerekirdi!..)

Bu sonuç Kur'an'da verilen oranların hatalı olduğunu göstermektedir. Çünkü mirasın %112,5 u mirasçılara dağıtılamaz. Böyle %100'ün üstünde bir dağıtım yapmak imkansızdır.

ÖRNEK:

Adam ölüyor. Geride kalan varisler şunlar; eşi, 3 kız çocuğu, annesi ve babası..

Buna göre miras dağıtım oranları Nisa suresi 11. ve 12. ayetin de şöyle bildirilmiştir:

Kız çocuklarına mirasın 2/3 ü
Anneye mirasın 1/6 sı
Babaya mirasın 1/6 sı
Eşine mirasın 1/8 i

------------------------------------

Adamın kalan mirasını 120 milyar farzedelim:

120 x 2/3 = 80 çocuklara
120 x 1/6 = 20 anneye
120 x 1/6 = 20 babaya
------------------------------
toplam = 120 Görüldüğü gibi mirastan eşe hiç para kalmadı.

Eğer eş de almış olsa;
12 x 1/8 = 15 Eşe düşen pay
----------------------------
Toplam = 135

Ortada ise 120 milyar var. Eşe 1 kuruş dahi kalmadı.

İşte bu, Kur'an ayetlerinin hatalı olduğunu gösterir.

Halife Ömer'in Hataya Karşı Avl Yöntemi:

Bu hatayı düzeltmek için Ömer "avl", "avliye" olarak adlandırılan basit bir yöntem geliştirdi. Bu yöntem allah’ın verdiği oranlardan yola çıkıp bir noktada ufak bir değişiklik yaparak oranların tümünü değiştiren ve toplamı %100 olacak yeni oranlar elde eden bir yöntemdir... Günümüzde İslam hukuku miras konusunda bu yöntemi esas alır.

Avl yöntemiyle bir anlamda Kur’an ayetlerinin dışına çıkılmakta ve Kur’an’a göre şeriat uyguladıklarını söyleyenler, mecbur kalarak kendi uydurdukları hüküm ve yöntemi kullanmaktadırlar.

Avl yöntemi ile şu yol izlenir :

27/24 oranında payda 27'ye yükseltilerek 27/27 = 1 oranına ulaşılır.

Böylece varislerin yeni oranları;

Üç kızın toplam payı: 2/3 = 16/24 yerine 16/27
Annenin payı: 1/6 = 4/24 yerine 4/27
Babanın payı: 1/6 = 4/24 yerine 4/27
Zevcenin payı: 1/8 = 3/24 yerine 3/27

olacak şekilde değiştirilmiş olur.

Yani matematik olarak yanlış olan, ama çaresiz ve zorunlu kalınarak hileli bir yöntemle oranlar değiştirilmek suretiyle paylaşımın sağlanması yoluna gidilmiştir.

Görüldüğü gibi ayetlerde belirtilen oranların kullanımı mümkün olmadığı için bu oranlar değiştirilmiştir ve başka oranlar kullanılmaktadır.

Böyle basit bir dört işlem hatasının, her harfi, her kelimesi Allah sözü olduğu bildirilen Kur'an'da yer alması, Allah gibi kusursuz bir varlığın hatası olmasa gerek. O halde, bu hatanın sebebi ne olabilir dersiniz?

Bu, Kur'an'ı Muhammed'in uydurduğunun en önemli delili midir?

Bu hata şimdiye kadar izah edilememiş, mantıklı, bilimsel bir yanıt verilememiştir.

Diğer çelişkiler "müphemdi, müteşabihdi " diyerek, kelimeleri çarpıtarak, tahrif ederek, yanlış bilgiler verip demagoji yaparak bir şekilde geçiştirilebilir. Ancak Matematik laf değil, işlem ister. Matematik de mecazilik, müteşabihlik sökmez.

Nitekim Halife Ömer'de sökmediğini görmüş ve Avl denilen aldatma yöntemi uygulamıştır.

Bu ayetlerdeki hatayı anlayanlar ve çözüm bulamayanlar ama hala Kur'an'ı Muhammed'in uydurmadığını düşünenler aşağıdaki soruları yanıtlamaya çalışmalıdırlar. Çünkü ana-babadan alınmış, hazıra konulmuş imanın tazelenmesi ve sorgulanması gerekir. Gördüğü yanlışlara rağmen imanında direnmek imansızlıktan daha kötüdür. Eğer Tanrıya inanıyorsanız ve bilen, gören, işiten, hesap soransa Tanrı, sahte imanları da, gerçek imanları da iyi bilmesi gerekir. Aldatılamaz, kandırılamaz. Kendisini alet ederek dünya menfaatleri elde edenlerden de, yanlışı göre göre, bile bile onların peşinden gidenlerden de hesap sormasını iyi bilir.

Müslümanlara Sorular:

1- Muhammed vahyi mi yanlış anlamıştır?
2- Ortada vahiy diye birşey yok ilham mıdır hepsi? İlhamlar da hata içerir mi diyorsunuz?
3- Yoksa Kur'an toparlanırken mi hata yapılmıştır?
4- Ya da Kur'an tahrifata mı uğramıştır? Halife Osman ayetlerle oynamış olabilir mi?
5- Yoksa Allah da hata yapabilir mi diyorsunuz?
6- Allah değil de Muhammed mi matematikten anlamıyordu?
7- Yoksa bu konudan uzak duralım, ele almayalım, bu şeytani bir sorudur mu diyorsunuz?
Şeytani bir soruya neden olan hatanın Kur'an'da ne işi var?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Re: Şeriatte Miras Hukuku - Kur'an'da Matematik Hatası
MesajGönderilme zamanı: Mayıs 15th, 2009, 7:21 pm 

Sayın Pante,
Ben bu konuyu AteistForum'da da okudum, Turan Dursun sitesi'nde de okudum. Açtım, elimdeki tüm meal ve tefsirleri okudum, fakat bir türlü anlayamadım.

Yani bir takım sabit oranların karşısına birbirini tutmaz değişken olasılıklar konuyor. Mesela;

Nisa/12'de "Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir..." diye devam ediyor. "Çocukları yoksa veya varsa" diye bir mantık kurmak da başlı başına bir abukluk değil mi? Şöyle ki;

Ölen kadının 1000 lirası var. Çocuğu yoksa, kocasına 500 lira kalır. Fakat 3 çocuğu da, 13 çocuğu da varsa, adamın alacağı 250 lira, yani sabit bir sayıdır. Oysa çocuklara kalan rakam, çocuk sayısıyla orantılı olarak değişiklik gösteriyor. Geriye kalan 750 lirayı o hesaba göre nasıl taksim edecekler, onu anlayamıyoruım. Matematikte böyle bir oran/orantı kuruluşu olabilir mi?

Veya, adam ölüyor ve hiç borcu harcı yok. Çocuğu da yok, başka akrabası da yok. Sadece bir karısı var. Adam yine 1000 lira miras bıraktı. Bunun 1/4'ini kadın aldı. Geri kalan 3/4'ü ne olacak. buna da bir açıklama var mı?

Yahut, adam ölüyor ve hiç borcu yok. 1 tane çocuğu ve bir karısı var, başka akrabası yok. kadına 1/8 hesabı, 125 lira, çocuğa da 1/8 hesabı 125 lira kaldı, geri kalan 6/8 hesabı 750 lira kime kalıyor? Hele bir de çocuğun kız mı erkek mi olduğu önemli, kız erkeğin yarısı kadar hak alıyor ya, iş daha da abuklaşıyor...

Ben bu işin içinden çıkamıyorum, matematik öğretmeni bir yeğenim var, en iyisi onu bir sıkıştırayım...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Mayıs 15th, 2009, 9:56 pm 
Kullanıcı avatarı

Sevgili Çakırcalı;

Nisa/ 11-12 ayetlerinde miras dağılımının yanlışlığı hakkında sadece bir örneği ele aldık.
Diğer olasılıklarda da hata çıkıyor. Yani, haklısın. Örneğin çok eşlere olan dağılım belirtilmemiş.
Tek kız çocuğu olduğunda yarısını alır demiş, bu durumda da hesap tutmuyor. 1 eş, 2 kız, anne-baba dağılımında da yanlış çıkıyor.
Örneğimizi ölenin koca olduğunu varsayarak yapmıştık. Tersini aldığımızda kocaya 1/4, 3 kıza 2/3, anne-babaya 1/3 ile yine çorba oluyor, içinden çıkılmıyor.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Eylül 20th, 2009, 10:23 pm 
Kullanıcı avatarı

Link

Videomuzun en son hali

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Eylül 21st, 2009, 12:02 pm 
Kullanıcı avatarı

Video çok güzel olmuş.
Çok teşekkürler sevgili Cigi.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Eylül 21st, 2009, 4:06 pm 
Kullanıcı avatarı

Sevgili pante;
Begendigine sevindim.
Videolarda olan hatalari bana iletmenizden cok memnunluk duyuyorum bunu unutmayin.
Yukarida ki video hatalari düzeltilmis videodur. :D

Kafamda cok daha güzel olan tasarimlari gerceklestiremiyorum.
Zaman ve ortam buna engel oluyor.
Simdilik bunlarla yetinecegiz. :D

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Eylül 21st, 2009, 6:22 pm 
Kullanıcı avatarı

Sevgin Cigi; Olasılıkla çok yaralı bir video yapmışsınız ancak bunu nedense youtube'a yüklemişsiniz.
Oysa çok daha hızlı ulayu(ve) herkesin rahatlıkla ulaşabileceği başka video siteleri de var.
Örneğin video.yahoo 'ya yükleseydiniz, benimle beraber birçok kişi de izleyebilirdi.
Ben şu durumda yalnızca boşluk ulayu bir Link görebiliyorum.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Eylül 21st, 2009, 7:21 pm 
Kullanıcı avatarı

Sevgili Engse Hohol;
Senin hatirin icin yahoo'ya da üye olur oraya da yüklerim. :D
Iyi izlemeler.

http://video.yahoo.com/watch/6039849/15698537

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: Eylül 22nd, 2009, 12:06 am 
Kullanıcı avatarı

Sadece bu değil bunun gibi sayısız Tevratta, İncilde, Kuran'da daha çokları var. Bunlara inandığım zamanı düşünüyorumda ne büyük kayıpmış.

Batı nasıl yapıyor dine inanıyor gibi gözüküyor ancak inanmıyor aslında, acaip bir yaşamsal öğretileri var. Aslında temelinde hep bilimsel felsefe var.

Bu durumda sormak istediğim soru evrensel miras hukuku yasaları nelerdir? Evrensel Adalet yasası var mı?

Birde 74:30'uncu 19.org adı altında Kuran-ının matematiksel şifresi olduğuna inanan bir grup vardı ancak şifreleme dedikleri şeyden ortaya nedense bişey çıkmıyor öyle boş rakamsal hesaplamalardan öteye gidemediler. Benzer bir durum Tevrat ve de İncilde de var Amerikalılar Bibel Code Oracle adlı programa inanıyorlar bu sayede geleceği bilebileceklerine inanıyorlar [b]ancak buna inanların Pentagon'un ve diğer askeri kuruluşların neden krulduklarından haberleri yok herhalde.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Kur'an'da Matematik Yanlışlığına neden, Arap eğitimsizliğidi
MesajGönderilme zamanı: Eylül 22nd, 2009, 12:34 pm 
Kullanıcı avatarı

Çakırcalı yazdı:
elimdeki tüm meal ve tefsirleri okudum, fakat bir türlü anlayamadım.

Sevgin Çakırcalı; Size yardımcı olabilmek için Nisa 11'i alt alta anıkladım.

Yûsîkumü allâhü fi evlâdi-küm li ez zekeri mislü hazzı, el ünseyeyni
Önerir size Allah, veletleriniz hakkında erkek için payın misli, iki kız'ın (ki kadar)

fe in künne nisâen fevka isneteyni, fe lehunne sulusâ, mâ tereke.
eğer olanlar kadın ise ikinin fazlası, o zaman onlar(kadınlar)ındır üçte bir, bırakılan şeyin.

ve in kânet vâhideten fe lehâ el nısfu.
eğer olanlar tek ise o zaman onun(kadın)dur yarısı.

Kız çocuklarına mirasın 2/3 ü veriliyor. Yani mirasın yarısı %50 olarak 2'lik dilim, 3 taksime bölünüyor.

ve li ebevey-hi li kulli vâhidin
ve onun ebeveyni(anne ve baba)'nin her biri için

min humâ el sudusu, mim mâ tereke
ikisinden(onlardan) altıda bir, terkettiği (bıraktığı) şeyden

Anne-Babanın herbirine tek tek, mirasın altıda biri (1/6) oranında pay veriliyor.

in kâne lehu veledun
varsa (olmuşsa) onun bir çocuğu

fe in lem yekun lehü veledün ve varise-hû, ebevâ-hü.
olmamış ise onun bir çocuğu ve onun vârisi, onun ebeveynine(ise).

Yani onun miras payı ana babasına kalıyorsa/Yalnızca ana-baba mirasçı oluyorsa.

fe li ummi-hi es sulusu
o zaman annesinindir üçte biri

in kâne lehu ıhvetun, fe li ummi-hi es sudusu, min ba'di vasiyyetin.
eğer varsa onun kardeşleri, o zaman annesinindir altıda biri, vasiyet sonrasından.

Kadınların miras paydasından aldıkları payı belirten Nisa 12'ye de bakıınca;

ve lekum nısfu mâ tereke, ezvâcu-kum, in lem yekun lehunne veledün
ve sizedir yarısı bırakılan şeyler, eşlerinizin, olmamışsa onlar(kadın)ın çocuğu...

eşlerinizin (kadınlarınızın) çocukları yoksa, onların bıraktıklarının yarısı sizindir
cigi yazdı:
Sevgili Engse Hohol; Senin hatirin icin yahoo'ya da üye olur oraya da yüklerim.
Iyi izlemeler. http://video.yahoo.com/watch/6033558/15681627

Sağolasın Cigi; yahoo'yu üs tutan HY'cıları madara edebilecek bir video anıklamışsınız (hazırlamışsın).
İyide video'yu niçin değiştirdiniz? Bu (http://video.yahoo.com/watch/6039849/15698537) adrese gitmiş aynı video.
Önceki adreste ilk yorumu ben yapmıştım. Yorumum boşa gitti.

En son Engse Hohol tarafından Eylül 23rd, 2009, 9:09 am tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 21 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: